Presa de contacte amb les impressores 3D

Recientemente hemos asistido a un curso de introducción a impresoras 3D. No habíamos tenido aún la oportunidad de tener una en nuestras manos y la experiencia ha estado muy interesante.

Lo primero que necesitamos es un modelo en 3D de lo que queremos imprimir. Aunque hay que tener algunas cosas en cuenta a la hora de realizar el diseño la mayoría de objetos de pueden realizar.

Hay muchos tipos de impresora 3D, la que estuvimos utilizando utiliza un carrete de plástico muy fino como consumible (relativamente económico)

El objeto se construye por capas, depositando el material capa a capa. El principal inconveniente que hemos visto es el tiempo que se tarda en imprimir un objeto que va desde un par de horas para modelos sencillos a más de 12 horas para modelos complejos, quedando la producción en serie descartada. Teniendo en cuenta esto, pueden resultar muy útiles para la realización de prototipos y ver como quedarían y si encajan en la función que tienen que desempeñar.

Nos ha sorprendido la resistencia que tienen las piezas “imprimidas”. Como ejemplo vimos una llave inglesa completamente funcional o un pequeño camión de juguete. De hecho, exceptuando los componentes electrónicos y los inyectores del plástico, con una impresora 3D podemos construir otra impresora 3D, muy curioso al menos.

El precio de estas impresoras es aun caro (a partir de 1.500€) pero ya han entrado en el mercado domestico.

De todas maneras nos recomendaros realizar un curso más avanzado para aprender a realizar el mantenimiento por nosotros mismos (sustitución de componentes, calibración, etc) ya que por ahora son maquinas muy delicadas y pierden la calibración con facilidad.

Recentment em assistit a un curs d’introducció a les impressores 3D. No havíem tingut encara l’oportunitat de tindre’n una a les nostres mans i l’experiència ha estat molt interessant.

El primer que es necessita es un model del objecte en 3D que volem imprimir. Tot i que s’han de tindre algunes coses en compte a l’hora de dissenyar la majoria d’objectes es poden fer.

Hi ha molts tipus d’impressores en 3D, la que vam estar utilitzant fa servir un carret de plàstic molt fi com a consumible (relativament econòmic).

L’objecte es construeix per capes, dipositant el material capa a capa. El principal inconvenient que hem trobat es el temps en que triga a imprimir-se un objecte que va d’un parell d’hores per objectes senzills fins a mes de 12 hores per a models mes complexes, quedant per tan la producció en sèrie descartada. Tenint en compte això pot resultar molt útil per realitzar prototipus per veure com quedarien i si encaixen en la funció que hauran de complir.

Ens va sorprendre la resistència que tenien les peces “impreses”. Com exemple vam veure una clau anglesa completament funcional o un petit camió de joguina. De fet, exceptuant els components electrònics i els injectors del plàstic, amb una impressora 3D es pot construir una altra impressora 3D, curiós si mes no.

El preu d’aquestes impressores es encara car (a partir d’uns 1500€) però ja han entrat al mon domèstic.

Igualment ens van recomanar realitzar un curs mes avançat per aprendre a realitzar el manteniment per nosaltres mateixos (substitució de components, calibrar, etc) ja que per ara son maquines molt delicades i perden la calibració amb facilitat.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *